Yenilikler

Légende ci-dessous
Yenilikler

HACİM ÜRETİMİ

01_histoire_innovation_production2masseAndré Citroën, küresel otomobil geçmişi tarihinde, öncelikle Fordizm teorilerine dayanılarak seri üretim tekniklerini ithal eden adam olarak anılacaktır.
1919’da Citroën, bu teknikleri Paris’teki 10HP (veya A Tipi) üretimine ilk uygulayan kişi oldu. Citroën, mobil bir montaj hattına dayanan bu yeni teorileri uygulayarak çok sayıda arabayı hızla inşa etmeyi ve bunları ucuza satmayı başardı.
André Citroën, yenilikçilik duygusuna sahip bir adamı 1912’de Detroit’teki Ford’un Red River fabrikasını ziyaret etti. Orada, kendisi için endüstriyel üretim düzenlemenin bu yeni yolunu gördü.

TÜM ÇELİK KASA ÇALIŞMALARI

02_histoire_innovation_carrosserietoutacier1920’lerin başında, araç gövdeleri, metal panellerle donatılmış bir şasiye sabitlenmiş ahşap bir çerçeveden yapılmıştır. André Citroën bu işlemi bütünüyle çelik gövdeye bıraktı. 1923’te ABD gezisinde Bud firması tarafından icat edilen bu süreci keşfetti.
“Tüm çelik gövde” olarak adlandırılan yeni gövde, bir takım avantajlara sahipti; Katı ve güçlü, konforlu araçlara ek olarak otomobilleri daha güvenli hale getirdi. Tüm çelik gövde ilk kez Ekim 1924’te B10’da kullanıldı ve iki yıl sonra yeni B14 ile genel kullanıma girdi.
1934’te, Avantajı Kısaltması’nın başlamasıyla birlikte, tüm çelik gövde halen avant-garde bir özellik olarak kabul edildi. Sadece 1950’lerde yaygınlaştı.

FLOATING-POWER ENGINE

03_histoire_innovation_moteurflottantOctobre 1931’de André Citroën başka bir ABD gezisinden döndü. Alışkanlığı olduğu gibi, Floating-Power Engine de dahil olmak üzere birçok yeni fikir getirdi. Bir kez daha otomobillerin modernize edilmesine katkıda bulunan bir fikir.
1920’lerin başında Fransa’da geliştirilen bu buluş 1931’de Chrysler tarafından büyük bir başarı ile kabul edildi. Sistem, motor titreşimlerini azaltmak için motor ve şasi arasında esnek kauçuk bağlar yerleştirdi.
Nisan 1932’de, C4 ve C6 (Moteur Kayan Güç (floating-power engine) olarak adlandırılan MFP) yeni sistemle donatılmıştır. Bir kez daha, Citroën tüm Avrupalı ​​rakiplerine karşı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Tüm Citroën araçlarının subseqquently yüzen güç motoru ile donatılmıştır.

TRACTION AVANT

04_histoire_innovation_tractionavantBir otomobilin ön tekerleklerine tahrik gücü sunma fikri otomobil endüstrisinin başlangıcına kadar uzanır. Fardier de Cugnot (mucit Nicolas-Joseph Cugnot tarafından 1770’de inşa edilen kendinden tahrikli bir araba) tek ön tekerleğini kullanıyordu. Birçok küçük ölçekli imalatçı, bu konsepti farklı derecelerde başarı ile denemişlerdi.
Mart 1933’te, André Citroën, her zaman yeni ve yenilikçi fikirler arayışında mühendislerinden meseleyi incelemelerini istedi. Ve öyleydi Mayıs 1934’te önden çekişli bir araç yapmak için ilk lider üretici oldu: Traksiyon Avantı (7CV) (çekiş avant = ön çekiş).
Diş çıkarma sorunlarına rağmen, araba olağanüstü yol tutuşuyla bir sansasyona neden oldu. 1950’lerde, 1960’larda ve 1970’lerde, Citroën tarafından açılan diğer birçok imalatçı yola çıktı.

ÜNİTE BODYWORK

05_histoire_innovation_carrosseriemonocoque1934 Mayıs’ında Traction Avant’da öne sürülmüş olan tüm yeniliklerden ötürü, ön tekerlekten çekişten sonraki en önemli ve en yenilikçi şey kesinlikle birleşik vücutdu.
Daha önce, şasi ve gövde bağımsız olarak üretildikten sonra araç inşa edildiğinde monte edildi. Birleştirilmiş tasarım, onları her iki fonksiyonu da içeren tek bir parçaya ayırdı.
Bu teknik çözüm, sadece yolcu konforunu ve güvenliği arttırmakla kalmadı. Şase ile uzaklaşarak, aracın ağırlık merkezini de düşürdü ve böylece yol tutuşunu geliştirdi. Günümüzde, birleştirilmiş vücut tasarımı ilkeleri, motor sporunun en yüksek kademelerinde bile evrensel olarak uygulanmaktadır.

SWIVELLING HEADLAMPS

06_histoire_innovation_pharestournantsGece güvenliklerini artırmak için, özellikle de virajlı yollarda Citroën, DS ve ID’yi Ekim 1967’den itibaren ek farlar ile donattı.
Fikir, sürücülerin ışığın olmadığı bir yaya veya bisikletçi tarafından son dakikada şaşkınlığa uğramadan, tam gün ışığına çıkacakları gibi küçük veya keskin viraj alabilecekleri idi. Bu yenilik, Citroën’u oybirliği ile kazandı.
Mart 1970’de başlatılan SM, doğal olarak bu özelliği büyük başarı ile taşıyor. Dönen far fikri daha sonra Ekim 2004’te C4 ve C5 faz 2’deki Xenon yön farları ile stil içinde geri dönüş yapmadan önce birkaç yıl düştü. Bugün, C6, C4 Picasso ve yeni C5 bu özelliklere sahip.

VISIOSPACE

07_histoire_innovation_visiospace2006’da Grand C4 Picasso’ya tanıtılan Visiospace konsepti geniş bir iç mekana sahip olağanüstü bir görünürlük (visio) sunmaktadır.
Visiospace’in ana özelliği, kabinin içine ışığın sızmasını sağlayan ve son derece geniş görüş alanını dışarıya açan panoramik ön camtır. Bu görüş, sürüş keyfine katkıda bulunur ve güvenlik açısından da değerli bir varlıktır.
2009’da Citroën, eşsiz bir kişilikle bir Visiospace olan yeni C3’le yeni bir kavram geliştirdi. Cam bir zarf içine sarılı kabin hafifçe yıkanıyor. Parlaklık ve görünürlüğün ötesine geçen Zenith ön cam, C3 Visiospace’de yolcular için yeni bir otomotiv deneyimi sunuyor.

HYDROPNEUMATIC SUSPENSION

08_histoire_innovation_suspensionhydrauliqueHidropnömatik süspansiyonla ilgili ilk çalışmalar 1944’de 2CV için gerçekleştirildi! Ancak, 1954 yılında bu özelliği ilk önce arka planda tanıtan TheAction Avant (15CV) oldu.
Yeni konsept, 1959’da DS 19’un sansasyonel fırlatışı ile haberi gerçekten çarptı. Her dört tekerlekte de yer alan hidropnömatik süspansiyon, otomobilin yol tutuşunda ve konforunda yeni standartlar belirlerken arabayı sabit bir yükseklikte tutuyor.
GS’nin 1970’de piyasaya sunulmasına kadar bu askıya alma yalnızca DS ve kimlik üzerinde bulundu. Daha sonra CX, BX, XM, Xantia, C5 ve C6’ya takıldı.
Elektronik gelişiyle hidropnömatik süspansiyon aktif süspansiyon haline geldi ve özellikle yeni C5’de Hydractive veya Hydractive III + adını aldı.

STOP AND START

09_histoire_innovation_stopandstartCitroën, Stop Stop teknolojisini 2005 yılında C3 Stop & Start ile pazarlayan ilk markalardan biriydi. Bu yenilik, yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını azalttı, aynı zamanda arabayı çok daha sessiz hale getirdi.
Stop & Start teknolojisi, araba durana kadar (kırmızı ışıkta veya trafik sıkışıklığı gibi) motorun fren pedalından çekildiğinde tekrar çalışmaya başlamasından önce motoru kapatır.
2010’dan itibaren Citroën, yeni nesil Stop & Start’ı piyasaya sunacak ve bu ürün yelpazesinin tamamında satışa sunulacak. Daha da verimli olan bu ikinci nesil sistem, şehirde yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını yaklaşık% 15 oranında azaltacaktır.